Thistle Marble Arch Hotel

Am stat 4 zile la acest hotel, intr-o minivacanta la Londra. Hotelul nu este chiar de 4 stele, asa cum iti lasa impresia la inceput: un portar foarte prietenos te intampina chiar la intrarea in hotel, iti preia bagajul imediat, te indruma politicos catre receptie si apoi iti aduce bagajul direct in camera.
Totul este foarte elegant, receptia frumos amenajata, personalul prietenos. Iar pretul foarte bun pentru Londra, 100 Euro camera standard dubla/noapte cu mic dejun inclus bufet suedez si english breakfast, care ar fi costat 15 lire/persoana/zi. Locatia buna, foarte aproape de Oxfort Street, de statia de metrou Marble Arch si de Hyde Park, practic la 5 minute de mers pe jos. Dar parca era prea frumos totul, si intr-adevar din momentul in care am parasit receptia eleganta de pana acum a palit. Holurile erau foarte lungi si intortocheate (am mers 5-7 minute de la lift pana in camera) cu tapet si mochete invechite. Camera parea ok la prima vedere, mare si frumos amenajata. Apoi realizai ca mobilierul este destul de vechi, dulapul avea un miros ciudat si usa nu se inchidea bine, iar baia nu prea era functionala. Chiuveta avea robinete cu doua tevi separate, printr-una curgea apa foarte rece iar prin cealalata apa fierbinte. Toaleta de asemenea nu functiona cum trebuie. Am chemat pe cineva sa o repare, dar din pacate nu a reusit sa faca nimic si nici alta camera nu au putut sa ne ofere. Probabil camerele superioare nu aveau aceste probleme, dar si pretul era mai mare sau poate pur si simplu am avut noi ghinion cu camera.

In general am fost insa multumiti de hotel, mai ales de micul dejun foarte bun si variat si am incercat sa ne bucuram cat mai mult de Londra. In hotel petreceam destul de putin timp, ajungeam seara tarziu si eram franti de oboseala. Am mers mult pe jos, intr-una din zile de la hotel pana la Buckingham Palace, a durat aprox. 30 de minute, dar plimbarea a fost frumoasa, prin Hyde Park pana la Wellington Arch si apoi la Palat. Am mers si pana la Picadilly Circus pe jos, 40-45 de minute, strabatand partial Oxfort Street si apoi Regent Street unde ne-am mai oprit din cand in cand la diverse magazine. La celelate atractii turistice am ajuns foarte usor cu metroul (pretul unui bilet pentru o zi este de 5.60 lire si pentru 3 zile de 14 lire).

Pentru vizitarea anumitor obiective turistice am ales varianta rezervarilor pe internet (am primit o reducere suplimentara pentru ca am rezervat 3 excursii la aceeasi agentie). Pentru London Eye am platit 16 euro/persoana, Madame Tussauds 24 euro/persoana, si London Afternoon Tour 34 euro/persoana. Ajunsi la fata locului am observat insa ca nu era mare diferenta intre preturile afisate la casele de bilete si ceea ce am platit noi prin internet. London Afternoon nu prea merita banii: cuprinde un tur panoraminc cu autocarul de la Victoria Station, pe langa Westminster Abbey, Piata Parlamentului, Big Ben, Downing Street, apoi te imbarci pe vas si traversezi Tamisa pana la Tower of London (biletele de intrare sunt incluse in pret si este singurul obiectiv vizitat in cadrul turului). Aci ghidul ne-a relatat o povestioara scurta si apoi, spre deosebire de alti ghizi, ne-a lasat sa vizitam singuri obiectivul. Am continuat turul cu autocarul prin centrul financiar, pe langa Bank of England, Bursa, Catedrala Sf. Paul si am incheiat excursia la Trafalgar Square. Deci aproape toate obiectivele a trebuit sa le vizitam individual.
La Westminster Abbey intrarea este 12 lire, St. Paul gratuit, dar daca doresti tur cu ghid - 3 lire (dureaza 1.30h), British Museum este gratuit, donatiile (de cateva lire) sunt insa binevenite. Din pacate Buckingham Palace nu putea fi vizitat in perioada respectiva, am fi vrut sa ajungem si la Windsor Castle si Hampton Court Palace, dar timpul nu ne-a permis. Poate data viitoare........0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.