Hotel Melia Varadero

Cuba, Varadero - vacanta pe care am asteptat-o aproape un an de zile si pe care mi-am imaginat-o inca din facultate, cand am descoperit muzica lui Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Ruben Gonzales..........Calatoria mult visata devenea acum o realitate pentru mine.

Dupa un zbor lung de 10 ore (de la Amsterdam), in care ultima ora de zbor am petrecut-o pe ritmuri de salsa, alaturi de cubanezi veseli si relaxati, dansand pe muzica Buena Vista Social Club, am ajuns pe aeroportul din Varadero. Am trecut de formalitatile vamale relativ usor si am luat taxiul spre hotel, admirand in acest timp apele turcoaz ale oceanului si plajele cu nisipul alb. O priveliste de neuitat! Parca nu imi venea sa cred unde ma aflu.

Hotelul de 5 stele all inclusive, grandios la vremea lui, avea un aer usor obosit. Camerele destul de mici, cu mobilier de ratan, un aer umed si miros incarcat. Toate aceste aspecte neplacute au disparut insa pentru noi in momentul in care am vazut piscina imensa, cu bar in mijloc, plaja cu nisip fin si apa de cristal, vegetatia exotica.
In timpul zilei la piscina si pe plaja se organizau cursuri de dans, gimnastica acvatica, volei pe plaja etc. Muzica salsa peste tot: pe plaja, la restaurant, la piscina. In unele zile am ascultat si muzica live. Seara program artistic cu diverse tematici. Personalul - animatorii, barmanii foarte amabili.
In primile zile nu am facut altceva decat sa ne relaxam, am stat la soare si am inotat in apele oceanului (apa era foarte calda, avea o temperatura de 28-29C). Mancarea de asemenea foarte buna, mail ales pentru iubitorii de fructe de mare.
In apropierea hotelului avei un teren de golf si un spatiu comercial pe care cubanezii il numaeu mall, de fapt erau cateva magazine micute de haine, un magazin de trabucuri, o cafenea, un supermarket si 2-3 magazine de suveniruri, unde imaginea lui Fidel Castro si a lui Che Guevara constituiau un fel de laitmotiv.

In ultimile zile am luat o excursie Jungle Tour Varadero, un tur cu skijet-ul printre mangrove pana la gradina zoologica, daca se poate numi asa. Amenajata intr-un spatiu foarte mic, puteai zari cateva pasari flamigo, 2 crocodili, niste soparle, broaste testoase si asta a fost tot.
In alta zi am ales Havana Special: vizita la Muzeul Hemingway, tur oras Havana cu cladiri in stil colonial, muzica salsa in cafenele, masini vechi de zeci de ani, fabrici de tutun, oameni simpli care se bucura de viata. Seara am petrecut-o la renumitul cabaret Tropicana. Excursia a fost lunga, am plecat la ora 8 dimineata si ne-am intors la 1 noaptea, dar a meritat toti banii.

Asa am petrecut 10 zile intr-un colt de lume parca desprins dintr-o poveste, Cuba ........."cea mai frumoasa insula vazuta de om vreodata", dupa spusele lui Columb!


0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.