New York, "the big apple"

Adăugat de Travelmate
1533 vizualizări
5 (1 vot)
Nota:
Votează:
Trebuie să fii logat pentru a vota

Am ajuns în New York după un zbor lung de opt ore deasupra Atlanticului. Am schimbat la Frankfurt (am zburat cu Lufthansa, avionul plin, înghesuială mare, un zbor lung şi plictisitor, au avut un singur film).
Aeroportul JFK este uriaş, e copleşitor (mergi câte o oră cu autobuzul de la un terminal la celălalt, dar te descurci relativ uşor dacă cunoşti limba engleză, totul este foarte organizat). După verificare (cam acelaşi lucru ca şi în Europa) şi după ce am schimbat câteva vorbe cu ofiţerul de la emigrări, am ajuns la ieşire unde mă aştepta autobuzul (pentru transferul de la aeroport am făcut rezervarea de acasă). Iniţial am vrut să iau un yellow cab, celebrele taxiuri galbene din New York, o cursă până în downtown m-ar fi costat în jur de 30-40 de dolari.

Dacă îţi plac oraşele mari atunci ai nimerit la locul perfect. New York-ul e plin de viaţă nu degeaba îi spun oraşul care nu doarme niciodată, „the big apple”, unul dintre cele mai mari metropole din lume (am auzit că Tokyo ar fi mai mare)
NY se află pe coasta de est în statul New York, este cel mai mare oraş din State în ceea ce priveşte numărul de locuitori. Oraşul este împărţit în cinci cartiere: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx şi Staten Island.

De fapt cel mai cunoscut cartier al New York-ului este Manhattan, cel mai mare centru financiar din lume. Toată lumea a auzit de Wall Street, Broadway, Empire State Building, muzeul Metropolitan, universitatea Columbia (aici am petrecut prima noapte). Totul ţi se pare un pic cunoscut, familiar, vezi locuri pe care le-ai văzut de o sută de ori în filme, e ca un vis. Cine nu a auzit de Chinatown sau Little Italy. Manhattan-ul se află pe o insulă şi este despărţit de celebrul Hudson River. Nu o să fii dezamăgit de zgârie norii New York-ului, clădirile sunt uimitoare.

Sunt atâtea locuri de văzut şi vizitat, o săptămâna este foarte scurt, trebuie să-ţi faci un plan dacasă cu locurile pe care să le vizitezi.
Am rămas impresionat de Brooklyn Bridge, este podul care leagă Manhattan-ul de Brooklyn, unul dintre cele mari poduri suspendate din New York.

Times Square, un loc preferat al turiştilor, zi şi noapte e super aglomerat. Nu rata o poză cu celebrii poliţişti călare de pe Times Square.

Am luat un feribot din Battery Park (am avut parte de un control mai meticulos decât la aeroport) şi am vizitat Statuia libertăţii, se află pe Hudson river. Din păcate nu am putut urca, turiştii nu mai au voie. Am ajuns şi pe Insula Ellis, este locul unde soseau toţi imigranţii. Majoritatea americanilor îşi găsesc rădăcinile aici.

Am vizitat Ground Zero, locul unde s-a aflat World Trade Center, celebrele turnuri. Totul a păstrat un aer trist.

Am rămas cu un mic regret că nu am ajuns pe Empire State Building (cea mai înaltă clădire din New York după ce au dispărut celebrele turnuri de la World trade Center) şi că nu am ajuns în Central Park, oaza de oxigen a new yorkezilor.

Am petrecut o zi cu shopping, NY este paradisul cumpărăturilor, găseşti produse de firmă la preţuri accesibile. Ideea e să nu te duci cu multe bagaje în State.

Nu rata să mănânci un hot dog american, sau să încerci un Dunkin Donat.


0 comentarii
Trebuie să fii logat ca să poţi comenta.

Albume recomandate
Everglades
Imagini: 16
Riu Florida B...
Imagini: 14
Manhattan
Imagini: 1
New York
Imagini: 31